< Назад

Леонардо - настинка

Производство: Вардар филм - Скопје

Земја на потекло: Република Македонија

Род: Анимиран филм

Времетраење: 2 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 0

Година: 1988

Содржина: Луѓето се итри суштества кои хендикепот можат да го претворат во предност. Таков е случајот со трубачот кој има настинка и поради тоа не може да свири на својот инструмент.

Автори:

Сценарио: Пејчинов Боро
Сценографија: Митровска Тонкица
Монтажа на тон: Паковски Глигор

снимател -- Мирослав Ерцеговиќ


Други соработници:

музика -- Кирил Џајковски; Љупчо Стоисављевиќ
соработници -- Тонкица Митровска; Анѓелко Миловиќ; Милка Ковиловска; Лидија Калиќ

Фотографии: