< Назад

Скопје, комунални проблеми

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 12 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1963

Содржина: По земјотресот на 26 јули 1963 година, Скопје, покрај другите проблеми, се судри и со разурнувањата и штетите во комуналната сфера. Во филмот се прикажани штетите што настанале во оваа област како и податоците за нивната висина.

Автори:


Фотографии: