< Назад

Културно богатство во урнатини

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 12 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1963

Содржина: Филмот зборува за културното богатство на Македонија и на Скопје кое беше уништено од катастрофалниот земјотрес на 26 јули 1963 година. Материјалот е снимен непосредно по земјотресот и ги илустрира остатоците на голем број културни институции: музеи, библиотеки, кина, театри, културно-историски споменици и друго.

Автори:


Други соработници:

текст -- Томе Момировски

Фотографии: