< Назад

Леонардо - творец

Производство: Вардар филм - Скопје

Земја на потекло: Република Македонија

Род: Анимиран филм

Времетраење: 2 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 0

Година: 1988

Содржина: Творештвото е најчесто сизифовска работа. Наспроти тоа е огромната волја и упорност на творецот кој и покрај навидум несовладливата пречка продолжува да твори.

Автори:

Сценарио: Пејчинов Боро
Сценографија: Митровска Тонкица
Монтажа на тон: Паковски Глигор

снимател -- Мирослав Ерцеговиќ

Други соработници:

музика -- Кирил Џајковски, Љупчо Стоисављевиќ
соработници -- Тонкица Митровска, Анѓелко Миловиќ

Фотографии: