< Назад

Македонија 1942

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 13 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1963

Содржина: Филмот преку автентични фотографии и документи ја реконструира борбата на македонските партизански одреди против окупаторот во Македонија во 1942 година.

Автори:


Други соработници:

асистент снимател -- Миле Ивановски
светло -- Трајче Саздов
фотограф -- Ѓоко Поповски

Фотографии: