< Назад

По трагите на јагулите

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 9 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1958

Содржина: Филм за животот на јагулите, нивната борба за опстанок и нивниот пат од Охридското Езеро до Саргаското Море.

Награди: 1958 МФФ, Тренто, Специјална награда „Сребрена чинија“ за национална селекција на Киро Билбиловски и Ото Денеш 1967 ФФ (Лов и риболов), Нови Сад, Прва награда за режија на Ото Денеш 1967 ФФ (Лов и риболов), Нови Сад, Прва награда за камера на Киро Билбиловски

Автори:

Режија: Денеш Ото
Сценарио: Поповски Јован
Асистент снимател: Петровски Иван
Монтажа на тон: Стеванов Тимотие
Избор на музика: Стеванов Тимотие
Соработник: Стевановиќ Драгош

Други соработници:

асистент режисер -- Пера Јоциќ
текстот го чита -- Бранислав Сурутка

Фотографии: