< Назад

Оваа пролет 1963

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 12 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1963

Содржина: Филмот зборува за трудот, за успесите и за резултатите во македонското стопанство, за одбележување празникот на трудот - 1 Мај, со свечено дефиле на плоштадот Маршал Тито во Скопје. Изнесени се дискусии за преднацртот на Уставот од 1964 година, за работата на работничките совети, за функционирањето на самоуправниот систем, за делегатскиот систем итн.

Автори:


Други соработници:

текст -- Томе Момировски
шарфер -- Ристо Буклевски

Фотографии: