< Назад

Кратовско злато

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 15 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1964

Содржина: Филм за единствената детска ликовна галерија во земјата што се наоѓа во Кратово. Цртежи на децата од Кратово, „Кратовските сликари“, кои на светските изложби на детски цртежи добиле први награди.

Автори:

Снимател: Петковски Љубе
Сценарио: Поповски Јован
Асистент на режија: Ѓурчинов Александар - Ацо
Асистент снимател: Салковски Драган
Организатор на снимање: Теофиловски Ристо - Риџвеј

Други соработници:

адаптација -- Франце Космач
соработници -- Л.Бурник; Ф. Јанушич; Ј.Мали

Фотографии: