< Назад

Македонски тутун III

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 11 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1958

Содржина: Приказ на фабриките во Македонија кои се занимаваат со преработка на тутун, како и на процесот на сортирање и пакувањето на финалниот производ - лепеза од разни видови цигари од македонско производство.

Автори:


Други соработници:

стручни консултанти -- Христо Беака; Игнат Митев
асистент снимател -- Благоја Прличко

Фотографии: