< Назад

(Нај)тешкото

Производство: Вардар филм - Скопје

Земја на потекло: Република Македонија

Род: Анимиран филм

Времетраење: 2 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 0

Година: 1988

Содржина: Сатиричен приказ на националното оро „Тешкото“ во кој е вметнат синдромот на меѓусебното човечко уништување.

Автори:


Други соработници:

цртеж -- Афродита Марковиќ
снимател -- Мирослав Ерцеговиќ
соработници -- Тонкица Митровска; Анѓелко Миловиќ; Славољуб Игњатовиќ; Милка Ковиловска

Фотографии: