< Назад

Препородени полиња

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 13 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1959

Содржина: Состојбата на земјоделското стопанисување во Кумановско, пред и по изградбата на Липковското Езеро и на системот за наводнување.

Автори:

Асистент снимател: Калиќ Милош
Избор на музика: Спировски Кирил

Други соработници:
текст -- Јово Камберски

Фотографии: