< Назад

Рибарството во Катлановско езеро

Производство: Етнолошки музеј - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 29 минути

Тип: Филмска лента

Техника: сатандардна

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1964

Содржина: Многубројните начини на риболов во Катлановско Езеро и обичаите околу риболовот коишто не постојат повеќе поради исушувањето на езерото.

Автори:

Сценарио: Кличкова Вера
Избор на музика: Кличкова Вера

Други соработници:

текст -- Вера Кличкова
асистент снимател -- Н. Василев
консултант -- П. Кочаџиевски

Фотографии: