< Назад

Напред - назад

Производство: Вардар филм - Скопје

Земја на потекло: Република Македонија

Род: Анимиран филм

Времетраење: 5 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 0

Година: 1986

Содржина: Низ улиците на некој град, еден човек постојано се движи наназад. Во тоа движење тој доживува разни незгоди, се удира во улична светилка, пропаѓа во шахта, наназад се прекачува преку ѕид и др. Избркан од берберски дуќан, го среќава друг човек кој најпрвин е вчудоневиден, но потоа го советува и го подучува дека треба се движи напред. Восхитен од глетката кон една прекрасна градина со цвеќе, човекот навистина тргнува напред. Стигнува до градината и токму кога се наведнува да набере од прекрасното цвеќе, од зад грб го напаѓа хомосексуалец. Филмот содржи 37 кадри.

Автори:


Други соработници:

цртеж -- Дарко Марковиќ

Фотографии: