< Назад

Средба на солидарноста

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 10 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1964

Содржина: Првата годишнина од катастрофалниот земјотрес од 26.7.1963 година во Скопје е одбележана со положување на венци и свежи цвеќиња на гробницата на загинатите во земјотресот. Во знак на сеќавање и благодарност на подадената рака и помош од целиот свет во Скопје е организирана Средба на солидарноста. На оваа манифестација, која од 1964 година станува традиционална, учествуваат културно-уметнички изведувачи од целиот свет.

Автори:


Други соработници:

избор на музика -- Милка Герасимова
текстот го чита -- Иван Антонов

Фотографии: