< Назад

Трет конгрес на СКМ

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 11 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1959

Содржина: Подготовки, почеток и работата на Третиот конгрес на Сојузот на комунистите на Македонија, одржан во мај 1959 година во Скопје.

Автори: