< Назад

Селидби

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 10 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1965

Содржина: Селото Галичник во планинските масиви на Западна Македонија пред повеќе векови е населено од словенското племе Мијаци, тоа во текот на педесеттите и шеесеттите години на овој век бележи масовна миграција на своите жители.

Автори:


Други соработници:

асистент снимател -- Миле Ивановски

Фотографии: