< Назад

Григор Прличев

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 12 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 0

Година: 1965

Содржина: Филм за Григор Прличев, трагична поетска личност на македонскиот XIX век. Изнесени се биографски податоци за поетот, како и осврт на неговиот опус нераздвојно врзан за неговиот живот.

Автори:

Снимател: Петковски Љубе
Организатор на снимање: Вељковиќ Предраг

Други соработници:

текст -- Гане Тодоровски

Фотографии: