< Назад

Сузан Лот: Велес на моето детство

Производство: Интернационал Драма Студио

Земја на потекло: Р.Македонија

Жанр: документарен

Род: ТВ Продукција

Времетраење: 55 минути

Тип: Дигитална технологија

Звук: Да

Во боја: во боја

MM:

Година: 2002

Содржина: Документарен филм за Сузан Лот, французинка која дел од детството го поминала во Велес. Сузан со разгледување на стари фотографии се присетува на престојот во Велес од својата седма до единаеста година. Периодот кога татко и како инжињер работел на изградба на пругата Велес-Прилеп. Жителите на Велес исто така се сеќаваат на времето кога се градела пругата (околу1936 г.), на малата французинка и нејзиното семејство.

Автори: