< Назад

Гоце Делчев

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 20 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1973

Содржина: Филмот е биографија на македонскиот идеолог и револуционер Гоце Делчев. Неговиот животен пат е даден преку оригинални фотографии и документи, илустрирани со помош на инсерти од македонски играни филмови.

Автори:

Режија: Недков Кочо
Снимател: Петковски Љубе
Асистент на режија: Лазаревски Никола
Асистент снимател: Салковски Драган
Монтажа на тон: Јаневски Јордан
Организатор на снимање: Калиќ Милош

Други соработници:

текст -- Гане Тодоровски
стихови -- Радован Павловски
текстот го чита -- Иван Антонов

Фотографии: