< Назад

Илинденски денови

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 16 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1973

Содржина: Фестивал на народни песни и игри во Битола по повод прославата на македонскиот национален празник, Илинден.

Автори:

Режија: Недков Кочо
Снимател: Петковски Љубе
Сценарио: Недков Кочо

Фотографии: