< Назад

Мала скопска хроника

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 9 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 0

Година: 1966

Содржина: По катастрофалниот земјотрес од 26.јули.1963 година во Скопје, секојдневниот живот на населението почнува да се нормализира во изградените провизориуми, како и во новоизградените приградски населби, соочувајќи се со проблемите на превозот и снабдувањето. Започнува да се одвива процесот на санација на полуразурнатите згради. Се предвидува изградба на ново и поубаво Скопје.

Автори:


Други соработници:

асистент снимател -- Ристо Буклевски
избор на музика -- Милка Герасимова

Фотографии: