< Назад

Богданци

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 17 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1974

Содржина: -„По иницијатива на општествените и работните организации филмот е снимен по повод 30-годишнината од формирањето на Народниот Одбор во Богданци на 15.12.1943 година. За првпат филмот е прикажан на 10.10.1974 година“ – Прикажан е развојот на земјоделието во Богданци, околината на местото. Последните години Богданци стана водечки центар во одгледувањето на раноградинарските култури, бостанот, како и во лозарството.

Автори:


Други сорабоници:

асистент снимател -- Миле Ивановски