< Назад

Венчавка на една фотографија

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 12 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1966

Содржина: Во печалбарските краишта на Македонија доста е распространето венчавањето, карактеристично по тоа што е присутна само невестата, а на местото на младоженецот стојат неговата фотографија и неговиот полномошник.

Автори: