< Назад

VI Конгрес на СКМ

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 11 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1974

Содржина: Филмот е приказ на работата на ВИ конгрес на Сојузот на комунистите на Македонија, одржан во Скопје 1974 година. Паралелно со работата на конгресот се прикажани и работни колективи, индустриски капацитети како и патот на штафетата на младоста, носена од рака во рака, која таа година на својот пат тргна од Македонија. И учесниците на конгресот ја поздравија штафетата.

Автори:

Сценарио: Камберски Јово
Организатор на снимање: Вељковиќ Предраг

други соработници:

текстот го чита -- Иван Антонов
асистент снимател -- Миле Ивановски

Фотографии: