< Назад

Зимски центри во Македонија

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 15 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1974

Содржина: Пропаганден филм за природните зимски убавици во Македонија: Галичица, Пелистер, Бистра и Шар Планина. Со своите природни убавини и со можностите што ги даваат за одмор и рекреација, центрите на овие планини, а и оној во Крушево, го привлекуваат вниманието на голем број луѓе, било рекреативци било активни скијачи.

Автори:


Други соработници:

текст -- Панде Поповски
асистент снимател -- Ристо Буклевски
стручен консултант -- Александар Стоимилов

Фотографии: