< Назад

Попова Шапка - Инекс

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 7 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1974

Содржина: Филм со кој се презентираат природните убавини на зимскиот рекреативен центар Попова Шапка и можностите што за време на престојот на гостите во зимската сезона им ги нуди хотелот „Инекс“.

Автори:

Режија: Недков Кочо
Сценарио: Недков Кочо
Организатор на снимање: Ангеловски Благоја

Други соработници:

асистент снимател -- Ристо Буклевски

Фотографии: