< Назад

На охридските извори

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 15 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1967

Содржина: Филм без тонски коментар, во кој сликата е доволна сама по себе. Станува збор за културното, историското и уметничкото наследство на Охрид, за убавините на Охридското Езеро и за животот на оној дел на населението кое егзистрира од риболов.

Автори:


Други соработници:

соработници -- Д. Митровиќ; Л. Милошевиќ; Калин Ѓурчинов