< Назад

Лето господово '67

Производство: „Вардр филм“ - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 13 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1967

Содржина: Збиднувањата во врска со верскиот празник посветен на св. Димитрија кој е патрон на истоимената црква во Велес.

Автори:

Асистент снимател: Салковски Драган
Организатор на снимање: Вељковиќ Предраг
Асистент на монтажа: Лукова Дончиќ Олга

Други соработници:
асистент снимател -- Ристо Буклевски

Фотографии: