< Назад

Леополд Седар Сенгор

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 20 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1975

Содржина: Филмот е портрет на африканскиот државник и поет Леополд Седар Сенгор, претседател на Република Сенегал и добитник на „Златниот венец” на Струшките вечери на поезијата 1975 година.

Автори:

Организатор на снимање: Ангеловски Благоја

Други соработници:

текстот го чита -- Иван Антонов

Фотографии: