< Назад

Рудник „Саса“

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 13 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1967

Содржина: Историјат на истражувачките работи во рудникот Саса и севкупниот процес на работа, од ископувањето на сировата руда до готовиот цинков концентрат.

Автори:


Фотографии: