< Назад

Фазил Хисни Дагларџа

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 16 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1976

Содржина: Филмски портрет на познатиот турски поет Фазил Хисни Дагларџа, добитник на „Златен венец“ на Струшките вечери на поезијата, во Струга 1974 година. Тој е еден од најзначајните претставници на националната литература во Турција, со извонредно плоден поетски опус. Човек со нагласена хуманистичка определба.

Автори:


Други соработници:

соработник -- Делчо Михајлов
текстот го чита -- Иван Антонов

Фотографии: