< Назад

Козите ... и друго по десет години

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 23 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1976

Содржина: Десет години пред снимањето на овој филм екипа на Вардар филм со режисерот Бранко Гапо направи филм чија тема беше забраната за чување кози. Враќањето во пределот на селото Новичани - Кочанско, по една деценија од настаните што ги вознемируваа жителите, покажа дека овој пат темите што ги засегаат луѓето се многу пожестоки од оние порано...

Автори:


Други соработници:

избор на музика -- Владо Чучков

Фотографии: