< Назад

Еугенио Монтале

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 18 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1976

Содржина: Портрет на познатиот италијански поет Еуџенио Монтале, добитник на „Златен венец“ на Струшките вечери на поезијата во 1973 година. Во филмот, поетот говори за себе како и за својата поезија. Презентиран е дел од неговата поезија.

Автори:


Други соработници:

текстот го чита -- Иван Антонов

Фотографии: