< Назад

По пат одам, за пат прашам

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 15 минути

Тип: Филмска лента

Техника: срандардна

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1968

Содржина: Филм посветен на животот во Мариово, еден од најпасивните предели на Македонија, не само поради оскудноста на природните можности за егзистенција туку и поради изолацијата на овој простор.

Автори:

Снимател: Петковски Љубе
Монтажа: Ајдиќ Милорад
Асистент снимател: Салковски Драган
Организатор на снимање: Калиќ Милош

Фотографии: