< Назад

Во својот град

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 31 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1976

Содржина: Културниот и стопанскиот развој на Титов Велес даден низ неколку историски настани, како и неколкуте посети на претседателот Тито на градот што го носи неговото име. При неговата последна посета, на 1 април 1975 година, на претседателот Тито му беше предадена и Златна плакета на градот.

Автори:

Сценарио: Попов Трајче
Асистент снимател: Стојков Слободан
Монтажа на тон: Бељан Андреј
Организатор на снимање: Ангеловски Благоја
Избор на музика: Бељан Андреј

Други соработници:

светло -- Трајче Саздов
текст -- Никола Кирков
текстот го чита -- Иван Антонов

Фотографии: