< Назад

И водите на Вардар ќе бидат скротени...

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 12 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1969

Содржина: Од подготовките за изработка на проектот за регулација на реката Вардар и почетокот на изведбените работи.

Автори:

Режија: Недков Кочо
Организатор на снимање: Вељковиќ Предраг

Други соработници:

стручен консултант -- Властимир Лазиќ
асистент снимател -- Ристо Буклевски

Фотографии: