< Назад

ЗИК Пелагонија

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 10 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1969

Содржина: По извршената повоена мелиорација на пространствата на Пелагонија, со здобивањето на нови обработливи површини, е формиран Земјоделско-индустрискиот комбинат „Пелагонија“, кој остварува врвни резтати на планот на земјоделското производство и на неговата индустриска преработка.

Автори:

Режија: Недков Кочо
Сценарио: Недков Кочо
Асистент снимател: Салковски Драган
Организатор на снимање: Вељковиќ Предраг
Асистент на монтажа: Лукова Дончиќ Олга

Други соработници:

текст -- Томе Момировски

Фотографии: