< Назад

Amen Siam But Roma

Производство: Вардар филм - Скопје

Земја на потекло: Македонија

Род: Документарен филм

Времетраење: 12 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1976

Содржина: Филмот ги прикажува Ромите и нивниот живот во текот на два дена и тоа дијаметрално спротивни. Првиот, којшто обично сме навикнале да ги гледаме, при прославата на Ѓурговден, кога се пее и игра, и вториот, Ромите вклучени во нашето општество, занимавајќи се со одредена професија.

Автори:

Асистент на режија: Младеновиќ Зоран - Окан
Асистент снимател: Салковски Драган
Организатор на снимање: Вељковиќ Предраг

Други соработници:

музичка обработка -- Владо Чучков