< Назад

Еден летен ден во Охрид

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 13 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1969

Содржина: Природните убавини на Охридското Езеро, културно-историските споменици на градот Охрид и можностите за бројни доживувања на туристите видени во текот на еден летен ден во прекрасниот охридски амбиент.

Автори:

Режија: Недков Кочо
Сценарио: Чинго Голаб
Асистент снимател: Салковски Драган
Организатор на снимање: Вељковиќ Предраг

Други соработници:

текст -- Томе Момировски

Фотографии: