< Назад

Разбудени копови

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 11 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1970

Содржина: Подземното богатство на познатиот рудник „Дамјан“ со векови го чекало своето повторно откривање. Денес рудникот е активиран и претставува неисцрпен извор на барана, скапа и ретка руда.

Автори: