< Назад

Последниот прозорец

Производство: Вардар филм - Скопје

Земја на потекло: Република Македонија

Род: Анимиран филм

Времетраење: 0 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 0

Година: 1979

Содржина: Доколку внимателно и трпеливо не се пријде на секој проблем неуспехот во неговото разрешување е неизбежен. Погледот низ прозорецот кој не нуди ништо, доколку не се причека е уште една приказна за човек кој нема трпение детално и смирено да го проучи проблемот за којшто постоело вистинско решение. Бидејќи по избрзаниот чекор, се разбира погрешен, тој истиот прозорец нуди една поинаква глетка. Го нема повеќе празниот ѕид, секако тоа може да го види само оној којшто знае студиозно да им пријде на нештата и кој умее да биде трпелив и смирен.

Награди: 1981 МФФ, Оберхаузен, награда на градот Оберхаузен

Автори:


Фотографии: