< Назад

Време за човекот

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 18 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1970

Содржина: Филмот е посветен на 25-годишнината на Народниот фронт и на Социјалистичкиот сојуз на работниот народ на Македонија, организација која произлезе од народниот фронт.

Автори:

Асистент снимател: Салковски Драган
Организатор на снимање: Вељковиќ Предраг

Други соработници:

текст -- Томе Момировски
избор на музика -- Драго Јаневски

Фотографии: