< Назад

Празник

Производство: Вардр филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 9 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1970

Содржина: Прослава на празникот на трудот 1 Мај. Додека Скопје е искитено со знамиња и транспаренти по повод празникот и градот е пуст, излетничките места се полни со луѓе кои на најразновидни начини се забавуваат; потоа, зад себе и по празникот, ја остават природата загадена со отпадоци.

Автори:


Други соработници:

соработник -- С. Стојанов

Фотографии: