< Назад

Надевај се додека дишеш

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 9 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1970

Содржина: Додека во вистинската природа на човекот е неговата борбеност и надежта за опстанок, како и стремежот за вистински достоинствен живот и покрај некои физички или ментални оштетувања, во исто време човековиот нагон за самоуништување честопати го деградира до фатални последици.

Награди: 1971 ФЈДКФ, Белград, Награда „Орво филм“ за една од најуспешните камери за Киро Билбиловски

Автори:

Режија: Недков Кочо
Сценарио: Недков Кочо
Асистент снимател: Салковски Драган
Организатор на снимање: Калиќ Милош

Фотографии: