< Назад

Рудник „Тајмиште“ Кичево

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 13 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: црно-бел

MM: 35

Година: 1970

Содржина: На падините на планината Бистра е отворен рудникот „Тајмиште“. Во филмот се прикажувааат сите активности околу испитувањето на теренот, потоа изградбата на сите индустриски и на други објекти неопходни за вадење, транспорт и обработка на рудата, која ќе се преработува, односно користи во Скопската железарница.

Автори:

Режија: Недков Кочо
Сценарио: Недков Кочо
Асистент снимател: Салковски Драган
Организатор на снимање: Вељковиќ Предраг

Други соработници:

текст -- Томе Момировски

Фотографии: