< Назад

Нов живот

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 23 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1977

Содржина: Минатото и сегашноста на каравласите, народ од источна Македонија. Филмот говори за стариот начин на живеење на Каравласите на падините на Осоговските Планини и новиот живот, за нивното вклучување во урбаниот начин на живеење.

Автори:

Сценарио: Попов Трајче
Асистент снимател: Стојков Слободан
Организатор на снимање: Мижимаков Панта
Избор на музика: Зографски Томислав

Други соработници:

светло -- Трајче Саздов