< Назад

Град херој - Прилеп и Прилепско во НОВ

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 51 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1977

Содржина: Со помош на автентични материјали, фотографии и факсимили, во филмот е прикажана борбата и учеството на жителите на Прилеп и околината во Народноослободителната војна и Револуцијата.

Автори:

Режија: Недков Кочо
Сценарио: Солунски Коце
Асистент на режија: Гроздановски Миле
Асистент снимател: Стојков Слободан
Монтажа на тон: Паковски Глигор
Организатор на снимање: Ангеловски Благоја

Други соработници:

текст -- Коце Солунски
асистенти сниматели -- Александар Прошев

Фотографии: