< Назад

Љубовна приказна

Производство: Вардар филм - Скопје

Земја на потекло: Република Македонија

Род: Анимиран филм

Времетраење: 3 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 0

Година: 1982

Содржина: Филмот е составен од 17 кадри во кои еден човек влегува во кафеана, пие една по една чаша и се опијанува. На шанкот близу него седи жена, тој и се доближува испивајќи ги чашите наредени до неа и кога доаѓа до неа ја испива и последната и паѓа на земја опијанет. Тогаш забележуваме дека жената е кукла, мамка за пијаниот гостин. Светот во кој живееме до таа мера е комерцијализиран, така што не се избираат средства за да се оствари профит.

Автори:


Други соработници:

цртеж -- Делчо Михајлов
сценограф -- Владимир Бороевиќ
соработници -- Тонкица Митровска; Мице Јанкуловски; Зорица Ангеловска

Фотографии: