< Назад

Среќна Нова година

Производство: Вардар филм - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 15 минути

Тип: Филмска лента

Техника: вајдскрин

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1978

Содржина: Филмска сторија за судбините на неколку затвореници во КПД „Идризово“, кои поради своите деликти Новата година ја пречекуваат во затвор, за влијанието на нивните судбини во животот на нивните семејства, кои невини, веројатно, се судруваат со поголеми проблеми и од оние на затворениците.

Награди: 1978 ФЈДКФ, Белград, Сребрен медал „Београд“ за режија на Владимир Блажевски

Автори:

Асистент снимател: Самоиловски Владимир
Монтажа на тон: Паковски Глигор
Организатор на снимање: Ангеловски Благоја

Други соработници:

стручен консултант -- Никола Николовски
светло -- Петар Богоевски

Фотографии: