< Назад

Лето Господово '77

Производство: „Вардар филм“ - Скопје

Род: Документарен филм

Времетраење: 21 минути

Тип: Филмска лента

Техника: стандард

Звук: Да

Во боја: во боја

MM: 35

Година: 1978

Содржина: Запис за човековите трауми и неговата немоќ да им се спротивстави на инстинктите што почиваат во него од дамнина. Спасот понекогаш се бара во најпримитивното наследство на човековата култура.

Автори:


Други соработници:
избор на музика -- Владимир Чучков
текст -- Бошко Смаќоски